Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Incidence of myocardial infarction among cooks and other restaurant workers in Sweden 1987-2005
Další názvová informace:
Překlad: Výskyt infarktu myokardu u kuchařů a dalšího personálu v restauracích ve Švédsku, 1987-2005
Autor:
Klíčové slovo: pacienti
prevence
zdravotnictví
infarkt myokardu
kuchaři
muži
ženy
prostředí pracovní
stres pracovní
Anotace: Cílem studie bylo zjistit míru výskytu infarktu myokardu u kuchařů a dalšího personálu v restauracích. Studie pracovala s modelováním rizik, s oddělenými analýzami pro ženy a muže s proměnnými: věk, hypertenze, diabetes a socioekonomický status. Kuchařky a jiné pracovní síly restauraci - ženy - vykazují významný nárůst rizika infarktu myokardu. Co se týče mužů, nebyl zvýšený nárůst rizika shledán u žádné ze sledovaných profesí. Zvýšené riziko může souviset i s kvalitou jednotlivých pracovních prostředí, ale výsledky nepotvrdily souvislost rizika výskytu infarktu myokardu např. s výpary z vaření. Možným vysvětlením může být pracovní stres.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Scandinavian Journal of Work, Environment & Health
Ročník: 39
Číslo: 2
Rozsah (stránky): s. 204-211
Rok vydání: 2013
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuincidence of myocardial
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}