Článek

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 22305
Překlad: Posuzování bezpečnostních rizik během plánování a přípravy rozpočtu u stavebních projektu za pomoci analytického hierarchického procesu (AHP)
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: eng
Ročník: 46
Číslo: 3
Rozsah (stránky): s. 99-105
Název zdroje: Journal of Safety Research
Rok vydání: 2013
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: safety risk assessment using analytic hierarchy process
Název: Safety risk assessment using analytic hierarchy process (AHP) during planning and budgeting of construction projects
Další názvová informace:
Klíčové slovo: financování
modelování
plánování
stavebnictví
rizika bezpečnostní
řízení rizik
rozpočty
Autor: Aminbakhsh, Saman
Anotace: Zdravotní a bezpečnostní rizika jsou ve stavebnictví velkým problémem. Toto odvětví je charakteristické vysokým počtem úrazu (i smrtelných) v porovnání s ostatními sektory. Při řízení stavebních projektu je klíčová identifikace nebezpečí a vyhodnocení rizik. Tento článek představuje způsob, jak pomocí metody nákladu na bezpečnost (COS) a analytického hierarchického procesu (AHP) stanovit priority týkající se bezpečnostních rizik, jak vytvořit racionální rozpočet a stanovit si takové reálné cíle, aniž by byla ohrožena bezpečnost. Nastavený rámec muže být rozhodovacím nástrojem pro určení adekvátních nákladu na prevenci nehod s ohledem na limity financování. Článek tento rámec představuje na reálném stavebním projektu.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: