???persistent.caption.title??? |
???persistent.caption.value??? |
|
Clavius tčíslo: |
21990
|
Překlad: |
Simulovaná expozice polycyklickým aromatickým uhlovodíkům, mutagenním aldehydům a částicím pocházejícím ze smažení u kuchařů v restauracích
|
Rozšířená anotace: |
|
Jazyk dokumentu: |
eng
|
Ročník: |
10
|
Číslo: |
3
|
Rozsah (stránky): |
s. 122-131
|
Název zdroje: |
Journal of Occupational and Environmental Hygiene
|
Rok vydání: |
2013
|
Publikovat na bozp-info: |
|
Forma publikování: |
|
Perex: |
|
Datum publikování: |
|
Publikováno na URL: |
|
Připojené soubory: |
simulated restaurant
|
Název: |
Simulated restaurant cook exposure to emissions of PAHs, mutagenic aldehydes, and particles from frying bacon
|
Další názvová informace: |
|
Klíčové slovo: |
aldehydy
částice jemné
expozice pracovníků
kuchaři
kuchyně
látky mutagenní
sporáky elektrické
uhlovodíky polycyklické
|
Autor: |
|
Anotace: |
Studie zkoumala expozici polycyklickým aromatickým uhlovodíkům, mutagenním aldehydům a částicím (i jemným) vznikajícím při smažení. Experimenty byly provedeny při smažení na elektrickém i plynovém sporáku. Při smažení na plynovém sporáku se vyprodukovalo významně vyšší množství jemných částic ve srovnání se smažením na elektrickém sporáku.
|
Bezpečnostní úroveň: |
|
Druh: |
nezadáno
|
Odkaz na dokument (URL): |
|
Původní znění: |
|