Článek

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 21990
Překlad: Simulovaná expozice polycyklickým aromatickým uhlovodíkům, mutagenním aldehydům a částicím pocházejícím ze smažení u kuchařů v restauracích
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: eng
Ročník: 10
Číslo: 3
Rozsah (stránky): s. 122-131
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Rok vydání: 2013
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: simulated restaurant
Název: Simulated restaurant cook exposure to emissions of PAHs, mutagenic aldehydes, and particles from frying bacon
Další názvová informace:
Klíčové slovo: aldehydy
částice jemné
expozice pracovníků
kuchaři
kuchyně
látky mutagenní
sporáky elektrické
uhlovodíky polycyklické
Autor:
Anotace: Studie zkoumala expozici polycyklickým aromatickým uhlovodíkům, mutagenním aldehydům a částicím (i jemným) vznikajícím při smažení. Experimenty byly provedeny při smažení na elektrickém i plynovém sporáku. Při smažení na plynovém sporáku se vyprodukovalo významně vyšší množství jemných částic ve srovnání se smažením na elektrickém sporáku.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: