Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Simulated restaurant cook exposure to emissions of PAHs, mutagenic aldehydes, and particles from frying bacon
Další názvová informace:
Překlad: Simulovaná expozice polycyklickým aromatickým uhlovodíkům, mutagenním aldehydům a částicím pocházejícím ze smažení u kuchařů v restauracích
Autor:
Klíčové slovo: aldehydy
částice jemné
expozice pracovníků
kuchaři
kuchyně
látky mutagenní
sporáky elektrické
uhlovodíky polycyklické
Anotace: Studie zkoumala expozici polycyklickým aromatickým uhlovodíkům, mutagenním aldehydům a částicím (i jemným) vznikajícím při smažení. Experimenty byly provedeny při smažení na elektrickém i plynovém sporáku. Při smažení na plynovém sporáku se vyprodukovalo významně vyšší množství jemných částic ve srovnání se smažením na elektrickém sporáku.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Ročník: 10
Číslo: 3
Rozsah (stránky): s. 122-131
Rok vydání: 2013
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkusimulated restaurant
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}