Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Acoustic ergonomics of school
Další názvová informace:
Překlad názvu: Akusticka ergonomie školy
Autor: Oberdörster, Markus
Klíčové slovo: akustika
ergonomie
hluk
srozumitelnost
stres
školy
zátěž fyziologická
Anotace: Tato publikace je anglickou verzí německého titulu Akustiche Ergonomie der Schule (C 17 531). Stížnosti na přílišné zatížení hluku ve vzdělávacích institucích byly příčinou pro provedení výzkumu, který si kladl za cíl objasnit potenciální příčiny a důsledky hluku ve školách. Tato studie vysvětluje aktuální vzdělávací trendy a související způsoby pracovního a komunikačního chování v několika třídách na základních školách. Ze studie vyplývá, že zlepšením akustiky učebních místností se zlepšují pracovní podmínky, úroveň hlasitosti klesá, chování studentů v průběhu výuky se zklidňuje a učitelé pociťují menší zátěž.
Tato publikace je anglickou verzí německého titulu Akustiche Ergonomie der Schule (C 17 531). Stížnosti na přílišné zatížení hluku ve vzdělávacích institucích byly příčinou pro provedení výzkumu, který si kladl za cíl objasnit potenciální příčiny a důsledky hluku ve školách. Tato studie vysvětluje aktuální vzdělávací trendy a související způsoby pracovního a komunikačního chování v několika třídách na základních školách. Ze studie vyplývá, že zlepšením akustiky učebních místností se zlepšují pracovní podmínky, úroveň hlasitosti klesá, chování studentů v průběhu výuky se zklidňuje a učitelé pociťují menší zátěž.
Vydání:
Místo vydání: Dortmund
Nakladatel: Wirtschaftsverlag NW
Rok vydání: 2006
Země vydání: DE
Jazyk dokumentu: eng
Název edice: Schriftenreihe der Bundesanstalt für Arbeitsschutz und Arbeitsmedizin
Číslo části: Fb 1071
Název části: Forschung
Označení svazku:
Počet stran: 186 s. : grafy
Další údaje o rozsahu: bibliogr.
ISBN: 3-86509-567-4
Odkaz na dokument (URL):
Připojené soubory:
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}