Anotace: |
Tato norma je českou verzí evropské normy EN 15861:2012. Překlad byl zajištěn Úřadem pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví. Má stejný status jako oficiální verze. Tato evropská norma specifikuje bezpečnostní a hygienické požadavky pro návrh a výrobu udíren pro komerční používání. Stroje pokryté touto normou se používají pro uzení potravin, obzvláště masa, ryb nebo podobných výrobků, stejně jako s tím spojené procesy topení a ochlazování. Norma obsahuje: Předmluva, Úvod, 1 - Předmět normy, 2 - Citované dokumenty, 3 - Termíny a definice, 4 - Seznam významných nebezpečí, 5 - Bezpečnostní a hygienické požadavky a/nebo ochranná opatření, 6 - Ověřování bezpečnostních a hygienických požadavků a/nebo ochranných opatření, 7 - Informace pro používání, Přílohy.
|