Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Bezpečnostní předpisy pro konstrukci a montáž výtahů – Zvláštní úprava výtahů pro dopravu osob a osob a nákladů – Část 76: Evakuace osob s omezenou schopností pohybu a orientace za použití výtahů
Další názvová informace:
Překlad názvu:
Třídící znak: 27 4003
Klíčové slovo: evakuace
konstrukce
montáže
osoby hendikepované
předpisy bezpečnostní
výtahy osobní
Anotace: Tato předběžná norma je českou verzí technické specifikace CEN/TS 81-76:2011. Překlad byl zajištěn Úřadem pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví. Má stejný status jako oficiální verze. V současné době neexistují evropské předpisy a jen málo národních předpisů pro výtahy, které obsahují evakuaci osob s omezenou schopností pohybu a orientace z budov pomocí výtahů. Toto má za následek, že osoby se zdravotním postižením mají zkušenost s potížemi a zpožděním při čekání na pomoc při evakuaci. Tento dokument byl připraven jako první krok pro stanovení požadavků na evropskou normu pro evakuaci pomocí výtahů. Dá se předpokládat, že když bylo vypracováno doporučení, aby se umožnil přístup osob se zdravotním postižením do budov s pomocí výtahů podle EN 81-70, bude dalším užitečným krokem normalizované provedení evakuačních výtahů pro bezpečnou evakuaci. Norma obsahuje: Předmluva, 0 - Úvod, 1 - Předmět normy, 2 - Citované normativní dokumenty, 3 - Termíny a definice, 4 - Přehled závažných nebezpečí, 5 - Požadavky na použití výtahů pro evakuaci osob s omezenou schopností pohybu, 6 - Ověřování bezpečnostních opatření a/nebo ochranných zařízení, 7 - Informace k používání, Přílohy.
Označení a číslo: ČSN P CEN/TS 81-76
Rok vydání: 2012-05
Země vydání: CZ
Místo vydání: Praha
Nakladatel: Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Jazyk dokumentu: cze
Platnost normy:
Datum schválení:
Datum účinnosti:
Rozsah: 28 s.
Nahrazuje normu č.:
Nahrazena normou č.:
Připojené soubory:
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}