Norma

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 10789
Překlad názvu:
Třídící znak: 51 3025
Označení a číslo: ČSN EN 12267
Rok vydání: 2003-01
Země vydání: nezadáno
Místo vydání: Praha
Nakladatel: Český normalizační institut
Jazyk dokumentu: cze
Platnost normy: 1. 11. 2003 0:00:00
Datum schválení:
Datum účinnosti:
Nahrazuje normu č.:
Nahrazena normou č.:
Rozsah: 31 s.
Lokace: VUBP
Publikovat na bozp-info: ano
Připojené soubory: csn_en_12267.pdf
Název: Potravinářské stroje  - Kotoučové pily - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Další názvová informace:
Klíčové slovo: pily kotoučové
Objekt 9,222 neexistuje.
požadavky hygienické
stroje potravinářské
Autor:
Anotace: Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12267:2003, která byla schválena CEN 2003-01-09. Evropská norma EN 12267:2003 má status české technické normy. Tato evropská norma stanovuje požadavky na konstrukci a výrobu kotoučových pil. Stroje, kterých se tato norma týká, se používají pro řezání kostí a masa. Kotoučové pily, pro které platí tato evropská norma, nezahrnují kotoučové pily prozpracování dřeva a podobných materiálů a neplatí pro ně požadavky EN 1807-1. Kotoučové pily pro domácí používání nejsou zahrnuty v této normě. Norma platí pouze pro stroje vyrobené po datu vydání této evropské normy. Norma se vztahuje na kotoučové pily s podávacím stolem a připěvněným posunovačem produktu. Norma obsahuje kapitoly: 1 - Předmět normy, 2 - Normativní odkazy, 3 - Termíny a definice, 4 - Seznam nebezpečí, 5 - Bezpečnostní požadavky a/nebo opatření, 6 - Ověřování bezpečnostních požadavků a/nebo opatření, 7 - Informace k používání, 8 - Značení -- Informativní přílohy ZA - Vztah tohoto dokumentu ke směrnicím ES--Normativní příloha A - Zkušební předpis pro hluk pro kotoučové pily, B - Zásady konstrukce pro zajištění čistitelnosti kotoučových pil, C - Společná nebezpečí pro potravinářské stroje a požadavky na jejich snížení, použitelné pro kotoučové pily
Bezpečnostní úroveň: 0
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: