Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Occupational exposures to hand-arm vibration, whole-body vibration, and noise among crane operators in construction: a pilot study
Další názvová informace:
Překlad: Expozice ruky, paže a celého těla vibracím a hluku u obsluhy jeřábů ve stavebnictví : pilotní studie
Autor:
Klíčové slovo: hluk
jeřáby
paže
ruce
stavebnictví
studie
tělo lidské
vibrace
Anotace: Raynaudův syndrom je spojen s prací s vibračními nástroji. Stavební dělníci jsou vystaveni riziku vzniku tohoto syndromu a to jak vibracím působícím na celé tělo tak segmentálním vibracím. Ty identifikujeme jako nejnebezpečnější fyzikální pracovní riziko. Zatímco vibrace celého těla byly sledovány u obsluhy těžkých zařízení na staveništi, studie o působení vibrací na ruce a paže v tomto odvětví (u obsluhy stavebních jeřábů) publikovány nebyly. V této pilotní studii byla možná expozice vibracím a hluku hodnocena u mobilních stavebních jeřábů. Šetření se zaměřilo na obsluhu jeřábu, která byla vystavena vibracím a hluku při obsluze jeřábů po mnoho let. Konkrétními cíli studie bylo: 1) změřit vibrace působící na ruku, paži a celé tělo a hladinu hluku u různých typů jeřábů, 2) porovnat rozdíly mezi staršími a novějšími typy jeřábů a 3) identifikovat faktory, které mohou expozici ovlivňovat.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Ročník: 9
Číslo: 6
Rozsah (stránky): s. D117-D122
Rok vydání: 2012
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkucase study_occupational exposures to hand-arm vibration
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}