Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Zavřít režim celé obrazovky
Název:
|
Allergie respiratoire professionnelle dans l'industrie agroalimentaire |
Další názvová informace:
|
|
Překlad:
|
Pracovní respirační alergie v potravinářském průmyslu |
Autor:
|
Renaudin, J. M. |
Klíčové slovo:
|
alergie astma expozice pracovníků onemocnění dýchacího ústrojí opatření preventivní průmysl potravinářský |
Anotace:
|
V potravinářském průmyslu se vyskytuje velké množství zdrojů alergenů, které mohou způsobovat pracovní respirační alergie: mléčné výrobky, vejce, maso, ryby a mořské plody, mouka, luštěniny, semena, ovoce, zelenina atd. Výskyt rýmy a astmatu u pracovníků v tomto odvětví je poměrně vysoký. Jedná se především o osoby, které zpracovávají mořské plody, pracují v průmyslových pekárnách a cukrárnách, na jatkách, v masném průmyslu při zpracovávání uzenin. Potenciální alergeny jsou nejčastěji bílkovinného původu. Potvrzení příčiny alergie se provádí ve specializovaném prostředí nosním provokačním nebo specifickým bronchiálním testem. Preventivní opatření ke snížení expozice na alergeny lze zajistit omezením prášení a vzdušného rozptýlení těkavých látek. |
Jazyk dokumentu:
|
fre |
|
|
Publikováno na URL:
|
|
Připojené soubory:
|
allergologie-pneumologie professionnelle_allergie respiratoire |
|
|
|
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}