Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Zásady zkoušek obráběcích strojů - Část 6: Určení přesnosti nastavení polohy na diagonálách tělesa a stěn (Zkouška diagonálního přestavení)
Další názvová informace:
Překlad názvu:
Třídící znak: 20 0300
Klíčové slovo: čas
stroje obráběcí
vlastnosti
zkoušky
Anotace: Tato norma je českou verzí evropské normy ISO 230-6:2002. Mezinárodní norma ISO 230-6:2002 má status české technické normy. Tato část ISO 230 stanovuje zkoušky diagonálního přestavení které umožňují odhadnutí volumetrických vlastností obráběcího stroje. Úplné vyzkoušení volumetrických vlastností obráběcího stroje je obtížný a časově náročný proces. Zkoušky diagonálního přestavení redukují čas a cenu spojenou se zkouškami volumetrických vlastností. Zkouška diagonálního přestavení není diagnostickou zkouškou, ačkoliv z výsledků mohou být někdy možné závěry diagnostického charakteru. Zejména jsou-li zahrnuty zkoušky na diagonálách stěn je možné přímé měření kolmosti os. Zkousky diagonálního přestavení na diagonálách tělesa mohou být doplněny zkouškami na diagonálách stěn, zkouškami na přímkách rovnoběžných se souřadnými osami podle ISO 230-2, nebo vyhodnocením kruhových interpolací ve třech souřadných rovinách, jak je stanoveno v ISO 230-4. Zkoušky diagonálního přestavení mohou být použity pro účely přejímky a pro opětné ověření vlastností stroje v případě, že parametry zkoušky jsou použity pro porovnání. Norma obsahuje kapitoly: 1 - Předmět normy, 2 - Normativní odkazy, 3 - Termíny a definice, 4 - Úvodní poznámky, 5 - Postup zkoušky, parametry, postup seřizení, 6 - Vyhodnocení výsledků, 7 - Podmínky, které by měly být dohodnuty mezi dodavatelem/výrobcem a uživatelem, 8 - Vyjádření výsledků. Příloha A - Postup seřízení laserinterferometru.
Označení a číslo: ČSN ISO 230-6
Rok vydání: 2003-01
Země vydání: nezadáno
Místo vydání: Praha
Nakladatel: Český normalizační institut
Jazyk dokumentu: cze
Platnost normy: 1. 9. 2003 0:00:00
Datum schválení:
Datum účinnosti:
Rozsah: 11 s.
Nahrazuje normu č.:
Nahrazena normou č.:
Připojené soubory:
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}