Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Chacinero's lung
Další názvová informace: hypersensitivity pneumonitis due to dry sausage dust
Překlad: Plíce uzenáře : hypersenzitivní pneumonie následkem suchého prachu klobásy
Autor: Morell, F.
Klíčové slovo: nemoci dýchacích cest
plíce
prach
příčiny
studie
Anotace: Hypersenzitivní pneumonie (HP) zahrnuje velkou skupinu nemocí, které se vyskytují sekundárně k inhalaci různých antigenů. Tato zpráva popisuje málo známou příčinu HP, která byla dříve v anglické literatuře nehlášená. Bylo sledováno pět pacientů (tři ženy) s průměrným věkem 41 let, kteří splňovali kritéria pro HP kvůli expozici suchého prachu. Článek popisuje klinické nálezy, imunologické testy, výsledky specifické inhalace a navazující vyšetření.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Scandinavian Journal of Work, Environment & Health
Ročník: 37
Číslo: 4
Rozsah (stránky): s. 349-356 : tab., grafy
Rok vydání: 2011
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuchacinero´s lung
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}