Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Ochranné oděvy proti kapalným a plynným chemikáliím, včetně kapalných aerosolů a pevných částic - Část 1: Požadavky na účinnost protichemických oděvů ventilovaných a neventilovaných: "plynotěsných" (typ 1) a které nejsou "plynotěsné" (typ 2)
Další názvová informace:
Překlad názvu:
Třídící znak: 83 2726
Klíčové slovo: aerosoly
chemikálie
oděvy ochranné
ochrana
plyn
účinnost ochranná
Anotace: Tato norma je českou verzí evropské normy EN 943-1:2002, která byla schválena CEN 2002-06-20. Evropská norma EN 943-1:2002 má status české technické normy.   Tato evropská norma specifikuje minimální požadavky, zkušební metody, značení a informace dodávané výrobcem pro následující oděvy s nucenou ventilací a bez nucené ventilace pro omezené použití a protichemické ochranné oděvy pro opakované použití, včetně součástek jako jsou rukavice a obuv, jejich specifikace je uvedena v jiných materiálech.Typ 1a - "plynotěsný" protichemický ochranný oděv s přívodem dýchatelného vzduchu nezávislým na okolním ovzduší, např. autonomní dýchací přístroj s tlakovým vzduchem s otevřeným okruhem, nošený uvnitř protichemického ochranného oděvu. Typ 1b  - "plynotěsný" protichemický ochranný oděv s přívodem dýchatelného vzduchu, např. autonomní dýchací přístroj s tlakovým vzduchem s otevřeným okruhem, nošený na vnější straně protichemického ochranného oděvu. Typ 1c - "plynotěsný" protichemický ochranný oděv s dýchatelným vzduchem vytvářejícím přetlak, např. přívodem vzduchu potrubím (hadicí). Typ 2 - protichemické ochranné oděvy, které nejsou "plynotěsné" s dýchatelným vzduchem vytvářejícím přetlak.   Norma obsahuje kapitoly: 1 - Předmět normy, 2 - Normativní odkazy, 3 - Termíny a definice, 4 - Požadavky na účinnost, 5 - Požadavky na provedení pro úplný oděv,  6 - Zkušební metody, 7 - Značení, 8 - Informace poskytované výrobcem. --  Normativní přílohy: A - Zkouška celkového průniku, B - Zkušební metody a klasifikace účinnosti pro materiály, švy, spoje a sestavy, C - Skelný papír a skelné plátno  Informativní příloha ZA - Obsahuje vztah mezi touto evropskou normou a základními požadavky směrnic EU.
Označení a číslo: ČSN EN 943-1
Rok vydání: 2003-01
Země vydání: nezadáno
Místo vydání: Praha
Nakladatel: Český normalizační institut
Jazyk dokumentu: cze
Platnost normy: 1. 3. 2003 0:00:00
Datum schválení:
Datum účinnosti:
Rozsah: 33 s.
Nahrazuje normu č.:
Nahrazena normou č.:
Připojené soubory:
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}