Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Identification and measurement of diacetyl substitutes in dry bakery+ mix production
Další názvová informace:
Překlad: Identifikace a měření náhrad diacetylu ve výrobě dochucovacích pekárenských směsí
Autor:
Klíčové slovo: diacetyl
expozice pracovníků
nemoci dýchacích cest
pekárny
rizika pracovní
Anotace: V r. 2008 nahradila společnost užívající aroma podmáslí jedno tekuté aroma obsahující 15 - 20% diacetylu speciální náhražkou s nižším rizikem bronchiolitidy obliterans. Byly zhodnoceny expozice aromatu v tomto podniku. Článek uvádí podrobné výsledky výzkumu. Při použití umělého aromatu je třeba opatrnosti vzhledem k jeho nebezpečí pro zdraví a použití OOPP.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Ročník: 8
Číslo: 2
Rozsah (stránky): s. 93-103
Rok vydání: 2011
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuidentification and measurement
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}