Článek

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 20544
Překlad: Identifikace a měření náhrad diacetylu ve výrobě dochucovacích pekárenských směsí
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: eng
Ročník: 8
Číslo: 2
Rozsah (stránky): s. 93-103
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Rok vydání: 2011
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: identification and measurement
Název: Identification and measurement of diacetyl substitutes in dry bakery+ mix production
Další názvová informace:
Klíčové slovo: diacetyl
expozice pracovníků
nemoci dýchacích cest
pekárny
rizika pracovní
Autor:
Anotace: V r. 2008 nahradila společnost užívající aroma podmáslí jedno tekuté aroma obsahující 15 - 20% diacetylu speciální náhražkou s nižším rizikem bronchiolitidy obliterans. Byly zhodnoceny expozice aromatu v tomto podniku. Článek uvádí podrobné výsledky výzkumu. Při použití umělého aromatu je třeba opatrnosti vzhledem k jeho nebezpečí pro zdraví a použití OOPP.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: