Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Integrating worker safety into green jobs
Další názvová informace: what influence will green jobs have on worker safety and health, the safety professional, and personal protective equipment?
Překlad: Integrace bezpečnosti pracovníků do zelených zaměstnání : jaký vliv budou mít zelená zaměstnání na bezpečnost a ochranu zdraví při práci, bezpečnostní odborníky a osobní ochranné prostředky?
Autor: Bello, Deidre
Klíčové slovo: BOZP
ekologie
OOPP
projekty
rozvoj trvale udržitelný
zaměstnání
Anotace: Zelená zaměstnání jsou definována jako ta, která jsou zapojena do ekonomických aktivit, které pomáhají chránit či obnovovat životní prostředí a zachovávat přírodní zdroje. Toto "zelené hnutí" se stává stále populárnější a státní agentury pokračují v přidělování financí na podporu zelených zaměstnání a dalších projektů zaměřených na trvale udržitelný rozvoj. Odborníci však varují, že bezpečnost a ochrana zdraví pracovníků by se v kontextu těchto snah neměla stát okrajovou záležitostí. BOZP by měla být do těchto projektů integrována tak, aby se předcházelo nežádoucím následkům. Tyto ekologické snahy mají také vliv na design osobních ochranných prostředků.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Safety+Health
Ročník: 181
Číslo: 8
Rozsah (stránky): s. 36-41
Rok vydání: 2010
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuintegrating worker safety
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}