Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Fabrication de saucissons secs et pneumopathie d´hypersensibilité
Další názvová informace: point des connaissances et étude de poste
Překlad: Výroba suchého salámu a pneumopatie z přecitlivělosti : stav znalostí a průzkum pracoviště
Autor:
Klíčové slovo: bioaerosoly
expozice pracovníků
nemoci dýchacích cest
plíce
potravinářství
prevence nemocí
prevence rizik
přecitlivělost
Anotace: Cílem článku bylo získat znalosti o této pneumopatii a předložit studii pracoviště s metrologií bioaerosolů. Při návštěvách podniku byly odebrány vzorky vzduchu. Bylo zjištěno, že zaměstnanci jsou vystaveni riziku vdechování plísní, především při vnější úpravě salámů. Preventivní opatření by měla omezit emise bioaerosolů. Je doporučen lékařský dohled nad exponovanými pracovníky.
Jazyk dokumentu: fre
Název zdroje: Documents pour le Médecin du Travail
Ročník:
Číslo: 120
Rozsah (stránky): s. 437-452 : 5 obr., 1 tab.
Rok vydání: 2009
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkufabrication de saucissons secs
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}