Článek

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 19128
Překlad: Výroba suchého salámu a pneumopatie z přecitlivělosti : stav znalostí a průzkum pracoviště
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: fre
Ročník:
Číslo: 120
Rozsah (stránky): s. 437-452 : 5 obr., 1 tab.
Název zdroje: Documents pour le Médecin du Travail
Rok vydání: 2009
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: fabrication de saucissons secs
Název: Fabrication de saucissons secs et pneumopathie d´hypersensibilité
Další názvová informace: point des connaissances et étude de poste
Klíčové slovo: bioaerosoly
expozice pracovníků
nemoci dýchacích cest
plíce
potravinářství
prevence nemocí
prevence rizik
přecitlivělost
Autor:
Anotace: Cílem článku bylo získat znalosti o této pneumopatii a předložit studii pracoviště s metrologií bioaerosolů. Při návštěvách podniku byly odebrány vzorky vzduchu. Bylo zjištěno, že zaměstnanci jsou vystaveni riziku vdechování plísní, především při vnější úpravě salámů. Preventivní opatření by měla omezit emise bioaerosolů. Je doporučen lékařský dohled nad exponovanými pracovníky.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: