???persistent.caption.title??? |
???persistent.caption.value??? |
|
Clavius tčíslo: |
19128
|
Překlad: |
Výroba suchého salámu a pneumopatie z přecitlivělosti : stav znalostí a průzkum pracoviště
|
Rozšířená anotace: |
|
Jazyk dokumentu: |
fre
|
Ročník: |
|
Číslo: |
120
|
Rozsah (stránky): |
s. 437-452 : 5 obr., 1 tab.
|
Název zdroje: |
Documents pour le Médecin du Travail
|
Rok vydání: |
2009
|
Publikovat na bozp-info: |
|
Forma publikování: |
|
Perex: |
|
Datum publikování: |
|
Publikováno na URL: |
|
Připojené soubory: |
fabrication de saucissons secs
|
Název: |
Fabrication de saucissons secs et pneumopathie d´hypersensibilité
|
Další názvová informace: |
point des connaissances et étude de poste
|
Klíčové slovo: |
bioaerosoly
expozice pracovníků
nemoci dýchacích cest
plíce
potravinářství
prevence nemocí
prevence rizik
přecitlivělost
|
Autor: |
|
Anotace: |
Cílem článku bylo získat znalosti o této pneumopatii a předložit studii pracoviště s metrologií bioaerosolů. Při návštěvách podniku byly odebrány vzorky vzduchu. Bylo zjištěno, že zaměstnanci jsou vystaveni riziku vdechování plísní, především při vnější úpravě salámů. Preventivní opatření by měla omezit emise bioaerosolů. Je doporučen lékařský dohled nad exponovanými pracovníky.
|
Bezpečnostní úroveň: |
|
Druh: |
nezadáno
|
Odkaz na dokument (URL): |
|
Původní znění: |
|