Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Zavřít režim celé obrazovky
Název:
|
Hygienické minimum |
Další názvová informace:
|
ochrana zdraví při práci, kategorizace prací |
Překlad názvu:
|
|
Autor:
|
Fišerová, Světla |
Klíčové slovo:
|
ochrana zdraví hygiena práce kategorizace prací faktory rizikové rizika zdravotní péče lékařská |
Anotace:
|
Hygiena je věda o uchování zdraví. V původní podobě se obor zabývá všemi faktory ovlivňujícími tělesné zdraví a duševní pohodu člověka. Následující přehledový studijní materiál je zaměřen na získání základní orientace v problematice hygieny práce v současném pojetí s obecnou platností ve všech oborech ekonomických činností. Objevují se nové technologické postupy, přibývá chemických látek, mění se charakter a struktura zátěže senzorické i fyzické, dochází ke krátkodobě i dlouhodobě kumulovaným vlivům faktorů pracovního prostředí, zvyšuje se psychická zátěž, dochází k motivačním změnám – mění se obraz vlivů pracovní zátěže na zdraví a pohodu člověka v pracovním procesu. Vznikají proto nové a zvýšené nároky na prevenci nemocí z povolání, pracovních úrazů, a jiných onemocnění souvisejících s prací a tím také na odborné znalosti z oblasti charakteristiky pracovní zátěže, jednotlivých rizikových faktorů, zdravotních dopadů způsobených nepříznivými pracovními podmínkami a prostředím, znalosti postupů prevence v konkrétních podmínkách. Předpokladem pro úspěšné uplatnění poznatků v oblasti ochrany zdraví při práci, průmyslové hygieně a ergonomii je zhodnocení také základních vědomostí z fyziky, chemie, biologie a matematiky a soustavný přehled o aktuální legislativě – nyní v rozšířené Evropě – především v oblasti ochrany veřejného zdraví, pracovně právní oblasti a také v oblasti vázané na konkrétní předmět podnikání. |
Vydání:
|
1. vyd. |
Místo vydání:
|
Ostrava |
Nakladatel:
|
Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství |
Rok vydání:
|
2005 |
Země vydání:
|
Česká republika |
Jazyk dokumentu:
|
cze |
|
Název edice:
|
|
Číslo části:
|
|
Název části:
|
|
Označení svazku:
|
|
|
Počet stran:
|
72 s. : tab., obr. |
Další údaje o rozsahu:
|
Bibliogr. |
ISBN:
|
80-86634-60-4 |
Odkaz na dokument (URL):
|
|
Připojené soubory:
|
hygienicke-minimum |
|
|
|
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}