Vlastnost |
Hodnota |
|
Clavius tčíslo: |
18812
|
Překlad: |
Mykotoxiny v pracovním prostředí I. : původ a toxické vlastnosti hlavních mykotoxinů
|
Rozšířená anotace: |
|
Jazyk dokumentu: |
fre
|
Ročník: |
|
Číslo: |
119
|
Rozsah (stránky): |
s. 299-323 : 13 obr., 5 tab.
|
Název zdroje: |
Documents pour le Médecin du Travail
|
Rok vydání: |
2009
|
Publikovat na bozp-info: |
|
Forma publikování: |
|
Perex: |
|
Datum publikování: |
|
Publikováno na URL: |
|
Připojené soubory: |
mycotoxines
|
Název: |
Mycotoxines en milieu de travail I.
|
Další názvová informace: |
origine et propriétés toxiques des principales mycotoxines
|
Klíčové slovo: |
kontaminace
látky karcinogenní
látky mutagenní
látky toxické
mykotoxiny
otravy
potraviny
rizika reprodukční
rizika zdravotní
|
Autor: |
Brochard, G.
|
Anotace: |
Mykotoxiny mohou kontaminovat četné potraviny a způsobovat závažné akutní nebo chronické intoxikace u lidí i zvířat. Jsou m.j. kancerogenní, mutagenní, toxické pro reprodukci, neurotoxické, nefrotoxické, hepatotoxické a hematotoxické. 1. článek předkládá syntézu znalostí o hlavních mykotoxinech, zvláště o aflatoxinech, ochratoxinu A, fumonisinech a trichotecenech.
|
Bezpečnostní úroveň: |
|
Druh: |
nezadáno
|
Odkaz na dokument (URL): |
|
Původní znění: |
|