Článek

Vlastnost Hodnota
Clavius tčíslo: 18812
Překlad: Mykotoxiny v pracovním prostředí I. : původ a toxické vlastnosti hlavních mykotoxinů
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: fre
Ročník:
Číslo: 119
Rozsah (stránky): s. 299-323 : 13 obr., 5 tab.
Název zdroje: Documents pour le Médecin du Travail
Rok vydání: 2009
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: mycotoxines
Název: Mycotoxines en milieu de travail I.
Další názvová informace: origine et propriétés toxiques des principales mycotoxines
Klíčové slovo: kontaminace
látky karcinogenní
látky mutagenní
látky toxické
mykotoxiny
otravy
potraviny
rizika reprodukční
rizika zdravotní
Autor: Brochard, G.
Anotace: Mykotoxiny mohou kontaminovat četné potraviny a způsobovat závažné akutní nebo chronické intoxikace u lidí i zvířat. Jsou m.j. kancerogenní, mutagenní, toxické pro reprodukci, neurotoxické, nefrotoxické, hepatotoxické a hematotoxické. 1. článek předkládá syntézu znalostí o hlavních mykotoxinech, zvláště o aflatoxinech, ochratoxinu A, fumonisinech a trichotecenech.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: