Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Mycotoxines en milieu de travail I.
Další názvová informace: origine et propriétés toxiques des principales mycotoxines
Překlad: Mykotoxiny v pracovním prostředí I. : původ a toxické vlastnosti hlavních mykotoxinů
Autor: Brochard, G.
Klíčové slovo: kontaminace
látky karcinogenní
látky mutagenní
látky toxické
mykotoxiny
otravy
potraviny
rizika reprodukční
rizika zdravotní
Anotace: Mykotoxiny mohou kontaminovat četné potraviny a způsobovat závažné akutní nebo chronické intoxikace u lidí i zvířat. Jsou m.j. kancerogenní, mutagenní, toxické pro reprodukci, neurotoxické, nefrotoxické, hepatotoxické a hematotoxické. 1. článek předkládá syntézu znalostí o hlavních mykotoxinech, zvláště o aflatoxinech, ochratoxinu A, fumonisinech a trichotecenech.
Jazyk dokumentu: fre
Název zdroje: Documents pour le Médecin du Travail
Ročník:
Číslo: 119
Rozsah (stránky): s. 299-323 : 13 obr., 5 tab.
Rok vydání: 2009
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkumycotoxines
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}