Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Safe and secure
Další názvová informace: companies have been combining safety department with security for decades : but why, and is it a good idea?
Překlad: Bezpečný a zajištěný : podniky již po dlouhá léta kombinují svá oddělení bezpečnosti práce se odděleními zabezpečujícími ochranu podniku : ale proč, je to dobrá myšlenka?
Autor: Morrison, Kyle W.
Klíčové slovo: bezpečnost
BOZP
management BP
oddělení
ochrana
podniky
řízení BP
spolupráce
Anotace: Zaměstnavatelé z různých důvodů kombinují oddělení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (safety) s oddělením zabezpečení a ochrany (security) v podniku. Otázkou je, zda je to vhodné propojení a za jakých okolností je to dobrá myšlenka kombinovat obě tyto podnikové záležitosti. Někteří odborníci věří, že obě oddělení charakterizují společné rysy, včetně snahy zajistit bezpečnost pracovníků. Výhody tohoto přístupu jsou také ekonomické. Odborníci přesto varují, že ne pro všechny podniky je toto vhodná cesta.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Safety+Health
Ročník: 18
Číslo: 10
Rozsah (stránky): s. 50-53
Rok vydání: 2009
Publikováno na URL:
Připojené soubory:
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}