Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Rozhodnutí Evropského parlamentu a Rady č. 912/2009/ES ze dne 16. září 2009 o účasti Společenství na evropském metrologickém výzkumném programu prováděném několika členskými státy
Překlad názvu:
Zdrojový dokument: Úřední věstník Evropské unie
Číslo periodika: L 257/12  30.9.2009
Rozsah: 14 s.
Anotace: Tímto rozhodnutím poskytne Společenství finanční příspěvek pro evropský metrologický výzkumný program (EMRP) prováděný společně Belgií, Českou republikou, Dánskem, Německem, Estonskem, Španělskem, Francií, Itálií, Maďarskem, Nizozemskem, Rakouskem, Polskem, Portugalskem, Rumunskem, Slovinskem, Slovenskem, Finskem, Švédskem a Spojeným královstvím a rovněž Norskem, Švýcarskem a Tureckem. Hlavní činnost v rámci EMRP spočívá ve financování nadnárodních projektů EMRP s mnoha partnery, které se týkají výzkumu, technologického rozvoje, vzdělávání a osvětové činnosti. Vzhledem ke koncentrovaným kapacitám v oblasti metrologie provádějí hlavní část projektů EMRP národní metrologické instituty a přidružené laboratoře (totiž specializované ústavy odpovědné za některé státní etalony a přidružené služby, které neposkytují národní metrologické instituty) ze zúčastněných států.
Eur-lex:
Druh: nezadáno
Klíčové slovo: EU
financování
metrologie
programy
rozvoj
spolupráce mezinárodní
výzkumy
vzdělávání
Jazyk dokumentu: cze
Připojené soubory: Soubory k  právnímu předpisu EUl_25720090930cs00120025
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}