Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Can you spot the meth addict?
Další názvová informace: methamphetamine use is becoming more widespread, increasing the risk of worker injury
Překlad: Můžete si všimnout závislosti na metamfetaminu? : užívání metamfetaminu se stává stále rozšířenější a zvyšuje tak riziko zranění pracovníka
Autor: Claussen, Lauretta
Klíčové slovo: drogy
látky návykové
metamfetamin
pomoc
programy
Anotace: Užívání metamfetaminu na pracovišti je závažným problémem, který má nejen negativní důsledky pro zdraví pracovníků, kteří drogy užívají, ale zvyšují také pravděpodobnost vzniku pracovního úrazu. Uživatelé drog také zvyšují náklady zaměstnavatelům, a to ztrátou produktivity a vyšší potřebou zdravotní péče. Jak je odhadováno, činí tyto náklady 47 500 dolarů na zaměstnance za rok. Zdravotní problémy spojené s užíváním metamfetaminu mohou pomoci snadněji odhalit jejich uživatele, projevují se rychlou ztrátou tělesné váhy, rozšířenými zornicemi, strupy a vředy na těle, a také popudlivým a nervózním chováním. Státní statistiky ukazují, že testování na drogy se můře stát zastrašujícím prvkem pro zaměstnance. Nejefektivnější formou léčby, podle jednoho z odborníků, jsou asistenční programy pro zaměstnance, které uživatelům drog nabízí pomoc a to s využitím práce jako motivace přestat s užíváním a zůstat čistý.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Safety+Health
Ročník: 179
Číslo: 4
Rozsah (stránky): s. 49-52
Rok vydání: 2009
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkucan you spot
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}