Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: A video-based observation method to assess musculoskeletal load in kitchen work
Další názvová informace:
Překlad: Metoda pozorování založená na videu ke stanovení muskuloskeletální zátěže při práci v kuchyni
Autor:
Klíčové slovo: kostra
kuchaři
kuchyně
svaly
zátěž fyzická
zátěž svalová
Anotace: Článek popisuje tuto metodu s aspekty její opakovatelnosti mezi jednotlivými pozorovateli a s otázkami platnosti. Objasňuje problémy, s nimiž se autoři setkali. Metoda zjistila změny ve fyzické zátěži způsobené zásahy. Směr těchto změn odpovídal hodnocení znalců. Je zapotřebí další vývoj metody ke stanovení zátěže rukou a zápěstí.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: International Journal of Occupational Safety and Ergonomics
Ročník: 15
Číslo: 1
Rozsah (stránky): s. 75-88 : 7 obr., 4 tab.
Rok vydání: 2009
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkua video-based observation
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}