Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Práce v horkém prostředí
Další názvová informace:
Překlad:
Autor:
Klíčové slovo: horko
obtíže zdravotní
OOPP
opatření technická
prevence
stres tepelný
teplo
vaření
Anotace: Zaměstnanci v hotelových, restauračních a stravovacích službách jsou vystaveni riziku tepelného stresu. Zvláště v prostředích kuchyní je v důsledku vaření horké a vlhké, v létě ser tyto podmínky mohou ještě zhoršit. Pracovníci, kteří jsou náhle vystaveni práci v horku, čelí různým rizikům, jimž je obvykle možné předejít. Zaměstnavatelé by měli poskytovat podrobné pokyny o preventivních opatřeních a dostatečné ochraně před tepelným stresem.
Jazyk dokumentu: cze
Název zdroje: Práce a zdraví
Ročník: 2
Číslo: 1
Rozsah (stránky): s. 13-14
Rok vydání: 2009
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuprace v horkem prostedi
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}