Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Physiological responses of core and skin temperature to groceries handling in cold-storage depots and sensations of cold
Další názvová informace:
Překlad: Fyziologické reakce celkové tělesné teploty a teploty pokožky na manipulaci s potravinami ve skladech při skladování za studena a pocit chladu
Autor: Strasser, H.
Klíčové slovo: expozice pracovníků
chlad
potraviny
práce v nízkých teplotách
teplota tělesná
Anotace: Osoby manipulující s hluboce chlazenými potravinami musí být exponovány teplotám -24°C po dobu více než 90 min. Pro ověření, zda  je tato práce dlouhodobě snesitelná, byly měřeny vedle parametrů oběhové reakce rovněž teplota v ušním bubínku a na chodidle bezprostředně po expozici, během ní a před ní. Článek uvádí výsledky měření.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Zeitschrift für Arbeitswissenschaft
Ročník: 62
Číslo: 4
Rozsah (stránky): s. 250-256 : 7 obr.
Rok vydání: 2008
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuphysiological responses_skin temperature
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}