Článek

Vlastnost Hodnota
Clavius tčíslo: 17457
Překlad: Expozice diacetylu v průmyslu výroby příchutí
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: eng
Ročník: 5
Číslo: 11
Rozsah (stránky): s. 679-688 : 2 obr., 6 tab.
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Rok vydání: 2008
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: diacetyl
Název: Diacetyl exposures in the flavor manufacturing industry
Další názvová informace:
Klíčové slovo: diacetyl
expozice pracovníků
nemoci dýchacích cest
potravinářství
průmysl potravinářský
rizika zdravotní
Autor:
Anotace: Expozice této chemikálii při výrobě máslového popcornu vede k různým plicním onemocněním. Je užívána též při výrobě příchutí k dodání máslové chuti různým potravinám. Článek popisuje průběh monitorované expozice a výsledky studie.  Střední hladiny diacetylu během práškových operací byly vyšší než během operací s tekutinami.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: