Článek

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 17097
Překlad:
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: slo
Ročník: 39
Číslo: 4
Rozsah (stránky): s. 31-33
Název zdroje: Bezpečná práca
Rok vydání: 2008
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: riadenie
Název: Riadenie psychosociálnych rizík v odvetví hotelov, reštaurácií a stravovacích služieb
Další názvová informace:
Klíčové slovo: hotely
restaurace
rizika pracovní
rizika psychosociální
řízení rizik
stravování
Autor: Jančurová, Laurencia
Anotace: Zaměstnanci v odvětví hotelů, restaurací a stravovacích zařízení (HORECA) jsou vystaveni velmi nepříznivým pracovním podmínkám, jako je dlouhá, nepravidelná, nestandardní pracovní doba. Špatné psychosociální pracovní podmínky, zhoršující se v posledním desetiletí, vedly k závažným rizikům souvisejícím s pracovním stresem. Výsledkem je, že odvětví HORECA označila Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci za rizikové odvětví.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: