Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Evropský finanční systém: adaptace na změny : příspěvek Komise Evropské radě : sdělení Komise Evropskému parlamentu a Radě
Překlad názvu:
Zdrojový dokument: Úřední věstník Evropské unie
Číslo periodika: KOM(2008) 122  27.2.2008
Rozsah: 6 s.
Anotace: Na svém jarním zasedání se Evropská Rada schází v okamžiku, kdy se ve finančním systému stále projevují potíže mezinárodního finančnictví. V souvislosti s globalizací a propojením finančních trhů v reálném čase mají problémy v jedné části světa rychle dopad na ostatní. Nedávné události ovlivnily mezinárodní banky, nadnárodní společnosti i jednotlivce, kteří se začínají setkávat s přísnějšími úvěrovými podmínkami. Jejich důsledky ovlivňují schopnost společností růst a investovat, vlastnictví bytů a disponibilní příjem domácností. Mnoho Evropanů se obává jejich dopadu na hospodářství země a na svou vlastní finanční jistotu a jistotu zaměstnání. Tyto obavy si vyžadují, aby byla objasněna opatření učiněná na vnitrostátní, evropské a mezinárodní úrovni, a to s cílem ujistit Evropany, že mohou důvěřovat způsobu, jakým fungují finanční trhy, jakož i hospodářskému rámci EU.
Eur-lex:
Druh: nezadáno
Klíčové slovo: Evropa
finančnictví
opatření
prognózy
trh finanční
změny
Jazyk dokumentu: cze
Připojené soubory: Soubory k  právnímu předpisu EUcom2008_0122cs01
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}