Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Sdělení Komise Evropskému parlamentu, Radě, Evropskému hospodářskému a sociálnímu výboru a Výboru regionů k celoevropsky bezpečnější, čistší a účinnější mobilitě : první zpráva o iniciativě Inteligentní automobil
Překlad názvu:
Zdrojový dokument: Úřední věstník Evropské unie
Číslo periodika: KOM(2007) 541  17.9.2007
Rozsah: 12 s.
Anotace: Iniciativa Inteligentní automobil, zahájená v roce 2006 jako politický rámec pro opatření Komise a dalších zúčastněných stran v oblasti inteligentních dopravních systémů, se zabývá řadou prvků inteligentních vozidel. Tato iniciativa staví na pokročilých informačních a komunikačních technologií (IKT), jež naši silniční dopravu činí bezpečnější, čistší a promyšlenější. Iniciativa Inteligentní automobil je vlajkovým projektem iniciativy i2010, což je strategický politický rámec Evropské komise pro informační společnost a média na období do roku 2010. Sdělení Komise o iniciativě Inteligentní automobil navrhlo dvanáct konkrétních opatření ve třech oblastech zvaných pilíře: koordinace a podpora práce příslušných zúčastněných stran prostřednictvím fóra eSafety, výzkum a technologický vývoj a opatření ke zvyšování povědomí. Cílem těchto opatření je urychlit vývoj a rozšíření systémů pro inteligentní vozidla založených na IKT v Evropě.
Eur-lex:
Druh: nezadáno
Klíčové slovo: automobily
doprava
EU
programy
technologie informační
technologie komunikační
vozidla
Jazyk dokumentu: cze
Připojené soubory: Soubory k  právnímu předpisu EUcom2007_0541cs01
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}