Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Společný postoj (ES) č. 9/2005 přijatý Radou dne 29. listopadu 2004 o ohledem na přijetí směrnice Evropského parlamentu a Rady 2005/…/ES o stanovení rámce pro určení požadavků na ekodesign energetických spotřebičů a o změně směrnice Rady 92/42/EHS a směrnic Evropského parlamentu a Rady 96/57/ES a 2000/55/ES
Překlad názvu:
Zdrojový dokument: Úřední věstník Evropské unie
Číslo periodika: C 38 E/45  15.2.2005
Rozsah: 24 s.
Anotace: Tato směrnice stanoví rámec pro určení požadavků Společenství na ekodesign energetických spotřebičů s cílem  zajistit volný pohyb těchto výrobků na vnitřním trhu. Směrnice se týká stanovení požadavků, jež musí splnit energetické spotřebiče, na něž se vztahují prováděcí opatření, aby mohly být uvedeny na trh nebo do provozu. Přispívá k trvale udržitelnému rozvoji zvýšením energetické účinnosti a úrovně ochrany životního prostředí, přičemž současně zvyšuje bezpečnost zásobování elektrickou energií. V příloze I je uveden způsob určení obecných požadavků na ekodesign. Obecné požadavky na ekodesign jsou zaměřeny na zlepšení vlivu energetického spotřebiče na životní prostředí a orientují se na významné environmentální aspekty výrobku bez stanovení mezních hodnot. Další přílohy pak obsahují např. způsob určení zvláštních požadavků na ekodesign, interní kontrolu designu, systémy řízení pro posuzování shody, atd.
Eur-lex:
Druh: nezadáno
Klíčové slovo: ekodesign
politika výrobková
spotřebiče energetické
Jazyk dokumentu: cze
Připojené soubory: Soubory k  právnímu předpisu EUc-38-plyn-zar
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}