Článek

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 15252
Překlad: Prevence ztrát v potravinářském průmyslu
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: eng
Ročník:
Číslo: 191
Rozsah (stránky): s. 3-14 : tab.
Název zdroje: Loss Prevention Bulletin
Rok vydání: 2006
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: loss prevention
Název: Loss prevention in food industry
Další názvová informace:
Klíčové slovo: prevence ztrát
průmysl potravinářský
rizika environmentální
rizika pracovní
rizika zdravotní
Autor: Carson, Phillip
Anotace: Potravinářský průmysl je tvořen širokou škálou činností, zahrnující 35 dílčích sektorů, např. masný a rybí zpracovatelský průmysl, mletí, krmiva, pekárny, mlékárny, cukrářství, výroba alkoholických i nealkoholických nápojů, balení potravin atd. Ve Velké Británii tvoří největší průmyslový sektor s ročním obratem 69 bilionů liber a zaměstnává přes půl milionů lidí. Článek identifikuje pracovní rizika na různorodých pracovištích z pohledu nejčastějších pracovních úrazů, zdraví při práci a environmentálních rizik. Pracovní úrazy se nejčastěji týkají těchto oblastí - ruční manipulace a muskuloskeletální obtíže, pády osob a pády z výšky, doprava na pracovišti, práce se strojními zařízeními, údery, elektrický proud, oheň a výbuchy. Z pohledu zdraví při práci hrozí nejen pracovníků, ale i návštěvníkům rizika jako je hluk, dermatitidy, astma,mikroorganismy, expozice nadměrnému teplu nebo plyn. Z oblasti environmentálních rizik jsou zmíněny především nehody týkající se znečištění vody.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: