Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Ambient-temperature beverages are consumed at a rate similar to chilled water in heat-exposed workers
Další názvová informace:
Překlad: Nápoje o teplotě prostředí jsou pracovníkům, exponovaným horku, konzumovány v množství podobném spotřebě chlazené vody
Autor: Jung, A.-P.
Klíčové slovo: nápoje
nápoje ochranné
nemoci z horka
provozy horké
Anotace: Existují situace, kdy nápoje nelze chladit. Cílem studie bylo stanovit příjemnost různých příchutí nápojů o teplotě prostředí. Přehled výsledků. Ty jsou relevantní v průmyslu, kdy pracovníci riskují onemocnění z horka a studené nápoje nejsou k dispozici. Při pití ochucených nápojů lze zachovat spotřebu tekutin a riziko onemocnění se snižuje.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Ročník: 4
Číslo: 1
Rozsah (stránky): s. 54-57 : 2 tab.
Rok vydání: 2007
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuambient temperature
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}