Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Zavřít režim celé obrazovky
Název:
|
Stanovisko Evropského hospodářského a sociálního výboru k „Právním předpisům o hygieně a k řemeslným zpracovatelským podnikům“ |
Překlad názvu:
|
|
Zdrojový dokument:
|
Úřední věstník Evropské unie |
Číslo periodika:
|
C 65/141 17.3.2006 |
Rozsah:
|
8 s. |
Anotace:
|
Nové hygienické předpisy EU, které vstoupily v platnost dne 20. května 2004, mají za cíl poskytnout na základě přístupu zahrnujícímu celý potravinový řetězec („ze statku až na plotnu“) vysokou úroveň ochrany spotřebitele v oblasti bezpečnosti potravin. Tímto stanoviskem z vlastní iniciativy chce Výbor podnítit přezkoumání, zda nové hygienické požadavky ve smyslu jednotnosti cílů a opatření přispívají tím nejlepším možným způsobem k politicky žádoucímu trvale udržitelnému rozvoji venkova. Pro ekonomický rozvoj venkova mají malé řemeslné a/nebo tradiční zpracovatelské podniky obzvláštní význam. V rámci tohoto stanoviska se má přezkoumat, zda: a) má předpisový rámec pro hygienu brzdicí nebo stimulující vliv na malé potravinářské podniky s převažujícím řemeslným a/nebo tradičním způsobem zpracování, b) provádění zpružňujících opatření v rámci jednotlivých států náhodou nezpůsobuje nevýhody v hospodářské soutěži pro ručně vyráběné výrobky resp. malé potravinářské podniky. Dokument představuje jednotlivé hygienické předpisy, vymezuje malé potravinářské podniky a rozvoj venkova a definuje potenciální příležitosti a překážky pro malé řemeslné potravinářské podniky v sektoru masa a mléka podmíněné novým předpisovým rámcem pro hygienu. |
Eur-lex:
|
|
Druh:
|
Stanoviska |
Klíčové slovo:
|
hygiena podniky řemeslné potravinářství předpisy hygienické |
Jazyk dokumentu:
|
cze |
Připojené soubory:
|
c_06520060317cs01410148 |
|
|
|
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}