Právní předpis EU

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Anotace: Nové hygienické předpisy EU, které vstoupily v platnost dne 20. května 2004, mají za cíl poskytnout na základě přístupu zahrnujícímu celý potravinový řetězec („ze statku až na plotnu“) vysokou úroveň ochrany spotřebitele v oblasti bezpečnosti potravin. Tímto stanoviskem z vlastní iniciativy chce Výbor  podnítit přezkoumání, zda nové hygienické požadavky ve smyslu jednotnosti cílů a opatření přispívají tím nejlepším možným způsobem k politicky žádoucímu trvale udržitelnému rozvoji venkova. Pro ekonomický rozvoj venkova mají malé řemeslné a/nebo tradiční zpracovatelské podniky obzvláštní význam. V rámci tohoto stanoviska se má přezkoumat, zda: a) má předpisový rámec pro hygienu brzdicí nebo stimulující  vliv na malé potravinářské podniky s převažujícím řemeslným a/nebo tradičním způsobem zpracování, b) provádění zpružňujících opatření v rámci jednotlivých států náhodou nezpůsobuje nevýhody v hospodářské soutěži pro ručně vyráběné výrobky resp. malé potravinářské podniky. Dokument představuje jednotlivé hygienické předpisy, vymezuje malé potravinářské podniky a rozvoj venkova a definuje potenciální příležitosti a překážky pro malé řemeslné potravinářské podniky v sektoru masa a mléka podmíněné novým předpisovým rámcem pro hygienu.
Číslo periodika: C 65/141  17.3.2006
Jazyk dokumentu: cze
Překlad názvu:
Rozsah: 8 s.
Zdrojový dokument: Úřední věstník Evropské unie
Připojené soubory: c_06520060317cs01410148
Název: Stanovisko Evropského hospodářského a sociálního výboru k „Právním předpisům o hygieně a k řemeslným zpracovatelským podnikům“
Další názvová informace:
Klíčové slovo: hygiena
podniky řemeslné
potravinářství
předpisy hygienické
Autor:
Anotace:
Bezpečnostní úroveň:
Druh: Stanoviska
Konsolidované znění:
Eur-lex: