Kniha

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo:
Překlad názvu:
Vydání: 1.
Rok vydání: 2006
Nakladatel: Oeconomica
Místo vydání: Praha
Země vydání: Česká republika
Jazyk dokumentu:
Název edice:
Číslo části:
Název části:
Označení svazku:
Počet stran: 256 s.
Další údaje o rozsahu:
ISBN:
Recenze: Hájková, Martina: Bezpečnostní a ochranná zařízení strojů jsou důležitou součástí technických zařízení. Zajišťují ochranu pracovníků před riziky spojenými s činností těchto zařízení. Autorka seznamuje s různými riziky, kterým jsou pracovníci vystaveni, např. při práci s elektrickým proudem, ve stavebnictví, při práci s chemickými látkami, v prostředí s možností exploze. Poslední část je pak věnována požární ochraně.

Paleček, Miloš: První kapitola publikace Prevence rizik je úvodem do problematiky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP), řízení bezpečnosti práce a havarijního plánování. Vedle vývoje a změn postojů a přístupů k riziku se autor věnuje řízení, identifikaci a hodnocení rizik a systémové bezpečnosti.

Integrovaný systém řízení (MS, management systems) zahrnuje tři oblasti - bezpečnost a ochranu zdraví při práci, kvalitu a životní prostředí. Autor poskytuje přehled norem pro systém řízení, praktické problémy zavádění těchtop systémů do praxe a doporučuje praktické metody MS nápomocné k neustálému zlepšování výsledků BOZP.
Lokace:
Připojené soubory: prevence rizik
Název: Prevence rizik
Další názvová informace:
Klíčové slovo: rizika
prevence
prevence rizik
řízení
řízení BP
management bezpečnostní
management rizika
metody
analýzy rizik
plánování havarijní
zařízení technická
bezpečnost
stavebnictví
ochrana požární
systémy
systémy integrované
tema6
knihovna3
Autor: Paleček, M.
a kol.
Anotace: Učební text VŠE - Fakulty podnikohospodářské.

Bumba, Sluka: Kapitola se věnuje havarijnímu plánování a prevenci závažných havárií, které vždy mají dopad nejen na lidské zdraví, ale i majetek a životní prostředí. Jsou zmíněna rizika při práci s chemickými látkami, legislativa, metody identifikace a posuzování rizik závažných havárií. Autoři popisují také analýzu a modelování účinků (scénáře a jejich tvorba) a tvorbu havarijních plánů.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: