Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Analyse de la tenue en main des couteaux lors d´opérations de désossement dans différents secteurs de la filiére viande
Další názvová informace:
Překlad: Analýza držení nožů v ruce při vykosťování v různých sektorech závodů na zpracování masa
Autor: Claudon, L.
Klíčové slovo: manipulace ruční
maso
nemoci z povolání
nože
průmysl masný
syndromy muskuloskeletální
zpracování
Anotace: Studie se zaměřila na problém, jak může ovlivnit držení nože rukou při vykosťování masa v masném průmyslu ovlivňovat vznik muskuloskeletálních poruch v horních končetinách. Bylo zjištěno, že existuje velká řada variant držení nože a byly vytipovány ty, které mohou vzniku těchto poruch nejspíše zabránit.
Jazyk dokumentu: francouzský
Název zdroje: Travail Humain
Ročník: 66
Číslo: 4
Rozsah (stránky): s. 377-390
Rok vydání: 2003
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuanalyse_de_la_tenue_en_main_des_couteaux.pdf
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}