Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady, kterým se stanoví pravidla pro účast podniků, výzkumných středisek a vysokých škol na akcích v rámci sedmého rámcového programu a pro šíření výsledků výzkumu (2007–2013)
Překlad názvu:
Zdrojový dokument: Úřední věstník Evropské unie
Číslo periodika: KOM(2005) 705  23.12.2005
Rozsah: 33 s.
Anotace: Tento návrh nařízení Evropské rady a parlamentu je založen na článku 167 hlavě XVIII Smlouvy o založení Evropského společenství, který ukládá přijetí pravidel pro účast podniků, výzkumných středisek a vysokých škol a pravidel pro šíření výsledků výzkumu k provádění víceletého rámcového programu Společenství pro výzkum. Tato pravidla definují práva a povinnosti právních subjektů, které se chtějí účastnit rámcového programu, a stanovují zásady pro využívání a šíření výsledků jejich práce v rámci tohoto programu. Tento návrh se skládá ze čtyř kapitol: úvodní ustanovení (předmět, definice a důvěrnost), účast na nepřímých akcích (minimální podmínky pro účast, procedurální hlediska, včetně minimálního počtu účastníků, místa jejich usazení, podávání návrhů a jejich hodnocení, provádění a grantových dohod, sledování projektů a programů, finanční příspěvek Společenství: způsobilost pro financování a formy grantů, sazby pro náhradu nákladů, vyplacení, rozdělení, zpětné vymáhání částek a záruky), Evropská investiční banka a pravidla pro šíření a využívání a přístupová práva (vlastnictví, ochrana, zveřejnění, šíření a využívání a přístupová práva k podkladům a výstupům).
Eur-lex:
Druh: nezadáno
Klíčové slovo: EU
podmínky
programy rámcové
výzkumy
Jazyk dokumentu: cze
Připojené soubory: Soubory k  právnímu předpisu EUcom2005_0705cs01
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}