Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Sdělení Komise Radě, Evropskému parlamentu, Evropskému hospodářskému a sociálnímu výboru a Výboru regionů o přezkoumání interoperability digitálních interaktivních televizních služeb podle sdělení KOM(2004) 541 ze dne 30. července 2004
Překlad názvu:
Zdrojový dokument: Úřední věstník Evropské unie
Číslo periodika: KOM(2006) 37  02.02.2006
Rozsah: 10 s.
Anotace: V červenci 2004 zveřejnila Komise sdělení, ve kterém vysvětluje svoje stanovisko k interoperabilitě digitálních interaktivních televizních služeb podle čl. 18 odst. 3 směrnice  2002/21/ES o společném předpisovém rámci pro sítě a služby elektronických komunikací. V uvedeném sdělení dospěla Komise k závěru, že neexistuje jasný důvod, aby se normy pro interaktivní televizi staly závazné, a naznačila, že záležitost bude znovu přezkoumána v roce 2005. Sdělení rovněž navrhovalo zřízení pracovní skupiny pro vytyčení kroků, které by mohly zlepšit tržní uplatnění normy pro domácí multimediální platformu (Multimedia Home Platform – MHP). Vývoj trhu, především v Itálii, ukázal, že interoperability lze dosáhnout, pokud zúčastněné strany společně usilují o zavedení technické normy typu MHP. K prioritám Komise nyní patří spolupráce s členskými státy při zajišťování úspěšného  přechodu na digitální televizi, která je předpokladem pro interaktivní digitální služby a podpora otevřených norem a průběžné spolupráce v oblasti interoperability a výměny  osvědčených postupů mezi členskými státy a mezi zúčastněnými stranami.
Eur-lex:
Druh: nezadáno
Klíčové slovo: hodnocení
interakce
interoperabilita
multimédia
služby televizní
vysílání digitální
vysílání televizní
Jazyk dokumentu: cze
Připojené soubory: Soubory k  právnímu předpisu EUcom2006_0037cs01
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}