???persistent.caption.title??? |
???persistent.caption.value??? |
|
Clavius tčíslo: |
58839
|
Překlad: |
Zkoumání zkušeností pracovníků v maloobchodě s potravinami během pandemie covid-19: případ nerovnováhy mezi úsilím a odměnou
|
Rozšířená anotace: |
|
Jazyk dokumentu: |
eng
|
Ročník: |
21
|
Číslo: |
8
|
Rozsah (stránky): |
551-563
|
Název zdroje: |
Journal of Occupational and Environmental Hygiene
|
Rok vydání: |
2024
|
Publikovat na bozp-info: |
|
Forma publikování: |
|
Perex: |
|
Datum publikování: |
|
Publikováno na URL: |
|
Připojené soubory: |
Investigating food retail workers
|
Název: |
Investigating food retail workers' experiences during the COVID-19 pandemic
|
Další názvová informace: |
a case of effort-reward imbalance
|
Klíčové slovo: |
maloobchod
pandemie
koronavirus
dopady
pohoda pracovní
syndrom vyhoření
Kanada
|
Autor: |
Overvelde, Alexandra
|
Anotace: |
Maloobchodní prodejci potravin zaznamenali výrazný nárůst tržeb, když byly v počátečních fázích pandemie covid-19 v Kanadě uzavřeny pohostinské prodejny. Tato studie zkoumá, jak pandemické změny v maloobchodních podnicích s potravinami v kanadském Ontariu ovlivnily pohodu zaměstnanců. V rámci studie FRESHER (Food Retail Environment Study for Health and Economic Resiliency) byly v období od června 2020 do května 2021 provedeny polostrukturované rozhovory se 17 zaměstnanci maloobchodních prodejen potravin. Přepisy byly analyzovány induktivně a témata byla upřesněna pomocí modelu nerovnováhy mezi úsilím a odměnou. Témata byla spojena s hlavními složkami tohoto modelu: vnější úsilí, vnitřní úsilí, peníze, úcta, kontrola statusu a vyhoření. Výsledky naznačují, že u zaměstnanců maloobchodu s potravinami ohrožuje přítomnost nerovnováhy mezi úsilím a odměnou pohodu prostřednictvím příznaků vyhoření. Je zapotřebí další studie, která by prozkoumala, jak by bylo možné tuto nerovnost a vyhoření u této populace měřit a řešit.
|
Bezpečnostní úroveň: |
|
Druh: |
nezadáno
|
Odkaz na dokument (URL): |
|
Původní znění: |
|