Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Zavřít režim celé obrazovky
Název:
|
Investigating food retail workers' experiences during the COVID-19 pandemic |
Další názvová informace:
|
a case of effort-reward imbalance |
Překlad:
|
Zkoumání zkušeností pracovníků v maloobchodě s potravinami během pandemie covid-19: případ nerovnováhy mezi úsilím a odměnou |
Autor:
|
Overvelde, Alexandra |
Klíčové slovo:
|
maloobchod pandemie koronavirus dopady pohoda pracovní syndrom vyhoření Kanada |
Anotace:
|
Maloobchodní prodejci potravin zaznamenali výrazný nárůst tržeb, když byly v počátečních fázích pandemie covid-19 v Kanadě uzavřeny pohostinské prodejny. Tato studie zkoumá, jak pandemické změny v maloobchodních podnicích s potravinami v kanadském Ontariu ovlivnily pohodu zaměstnanců. V rámci studie FRESHER (Food Retail Environment Study for Health and Economic Resiliency) byly v období od června 2020 do května 2021 provedeny polostrukturované rozhovory se 17 zaměstnanci maloobchodních prodejen potravin. Přepisy byly analyzovány induktivně a témata byla upřesněna pomocí modelu nerovnováhy mezi úsilím a odměnou. Témata byla spojena s hlavními složkami tohoto modelu: vnější úsilí, vnitřní úsilí, peníze, úcta, kontrola statusu a vyhoření. Výsledky naznačují, že u zaměstnanců maloobchodu s potravinami ohrožuje přítomnost nerovnováhy mezi úsilím a odměnou pohodu prostřednictvím příznaků vyhoření. Je zapotřebí další studie, která by prozkoumala, jak by bylo možné tuto nerovnost a vyhoření u této populace měřit a řešit. |
Jazyk dokumentu:
|
eng |
|
|
Publikováno na URL:
|
|
Připojené soubory:
|
Investigating food retail workers |
|
|
|
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}