Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Virtual reality education in high school health studies as a prerequisite for increasing the level of security in municipalities
Podnázev:
Název a podnázev v AJ:
Autor: Kelíšek, Alexander
Kubás, Jozef
Hollá, Katarína
Cidlinová, Anna
Druh výsledku: Jost
Klíčové slovo: realita virtuální
vzdělávání
výuka
školy střední
zdravotnictví
dovednosti
Anotace: Virtuální realita je moderní technologie, která vytváří umělý 3D svět, v němž se uživatel může interaktivně pohybovat a komunikovat pomocí speciálních zařízení, jako jsou náhlavní soupravy VR. V oblasti vzdělávání je virtuální realita stále populárnější, protože nabízí interaktivní a realistické prostředí pro zkoumání a učení se různým oborům a získávání praktických dovedností. Moderní metody výuky prostřednictvím virtuální reality jsou navrženy tak, aby studentům umožnily aktivnější účast a zlepšily jejich zkušenosti s učením. Několik mezinárodních studií poukazuje na skutečnost, že virtuální realita ve vzdělávání přináší více pozitivních než negativních faktorů. V podmínkách Fakulty bezpečnostního inženýrství Žilinské univerzity máme k dispozici několik výukových scénářů z lékařského prostředí. Necháváme studenty středních zdravotnických škol tyto scénáře vyzkoušet a následně je necháme vyplnit dotazník, kde mohli vyjádřit míru spokojenosti s touto formou vzdělávání. V článku autoři popisují výsledky dotazníkového šetření o využití virtuální reality ve výuce, které bylo provedeno mezi studenty středních zdravotnických škol na území Slovenské republiky. Na základě odpovědí byly ověřeny hypotézy, které jsme si stanovili před distribucí dotazníků.
Název projektu: Virtuální realita v BOZP
Číslo projektu: 11-S4-2021-VUBP
Typ projektu: Institucionální podpora MPSV
Nakladatel: IATED
Rok vydání: 2023
Počet stran:
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}