Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Zavřít režim celé obrazovky
Číslo projektu: |
V01-S4 |
Období: |
1/2019 - 12/2021 |
Poskytovatel : |
Ministerstvo práce a sociálních věcí |
Název: |
Výzkum ergonomických aspektů v kontextu moderních přístupů a změn na pracovištích pro prevenci muskuloskeletálních onemocnění |
Popis: |
Cílem výzkumného úkolu je vytvoření odborné základny pro vývoj metod kvantifikace zátěže a ergonomických nástrojů prevence muskuloskeletálních onemocnění v souvislosti s výkonem pracovních činností. Základní částí bude zmapování ergonomických aspektů nastavení pracovišť v kontextu neustálého vývoje, změn ve světě práce, moderních přístupů, dále provedení analýz, terénních šetření na vybraných pracovištích v ČR a jejich vyhodnocení, nakonec vytvoření odborné zprávy s přílohami, odborné publikace, článků a dalších podkladových materiálů. |
Platnost: |
ano |
Výzkumné výstupy: |
Objektivní vlivy a subjektivní projevy nesprávných pracovních poloh, z pohledu zdravotních problémů a onemocnění MSD
Práce, stres a muskuloskeletální onemocnění (MSD)
Výzkum ergonomických aspektů v kontextu moderních přístupů a změn na pracovištích jako rozhodující faktor prevence muskuloskeletálních onemocnění
Workshop k projektu Výzkum ergonomických aspektů v kontextu moderních přístupů a změn na pracovištích pro prevenci muskuloskeletálních onemocnění 2021
Návrh metodického postupu k hodnocení a prevenci zátěže MSD v různých podmínkách u vybraných pracovních činností
Ergonomické aspekty prevence muskuloskeletálních onemocnění (MSD)
Program Škola zad jako řešení MSD
Cviky a rady pro přetížené horní končetiny
A Review of Relevant Regulations, Requirements and Assessment Methods Concerning Physical Load in Workplaces in the Slovak Republic
Psychická pracovná záťaž ako rizikový faktor pracovného prostredia
Ergonomické aspekty profesionálních muskuloskeletálních onemocnění
Occupational health and safety of food industry employees with emphasis on specific diseases
|
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}