Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Číslo projektu: 08-S4-2021-VUBP
Období: 6/2021 - 12/2022
Poskytovatel : Ministerstvo práce a sociálních věcí
Název: Další vzdělávání – determinanty zacílení rekvalifikací v ČR a optimalizace NSP/NSK
Popis: Cílem výzkumné aktivity je průběžné vyhodnocení dopadů pandemie covid-19 a 4. průmyslové revoluce na trhu práce, dále pak chování osob, jež jsou ohroženy ztrátou zaměstnání a požadavky zaměstnavatelů na nové kvalifikační předpoklady zaměstnanců. Cílem současně bude identifikovat případné problematické oblasti, témata, zpracovat návrhy případných úprav a změn v oblasti rekvalifikací. Bude provedena konfrontace dopadů s výsledky ad-hoc dotazníkového šetření. Bude realizováno dotazníkové šetření a empirická analýza individuálních dat Úřadu práce ČR. Dále pak porovnání hypotetického scénáře zacílení nových rekvalifikací s efekty skutečně realizovaných rekvalifikací. Všechny výzkumné aktivity budou provedeny ve spolupráci s Úřadem práce ČR a se sociálními partnery.
Platnost: ano
Výzkumné výstupy: Výzkumné výstupy VÚBP Role úřadu práce ČR při nastavování kvality rekvalifikací
Výzkumné výstupy VÚBP Další vzdělávání
Výzkumné výstupy VÚBP Devatero doporučení pro změny v rekvalifikacích
Výzkumné výstupy VÚBP Workshop k výzkumnému úkolu institucionální podpory Další vzdělávání – determinanty zacílení rekvalifikací v ČR a optimalizace NSP/NSK
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}