Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Important safety considerations for arrangement of flammable storage tanks
Další názvová informace: thermal radiation effects with meteorological conditions
Překlad: Důležitá bezpečnostní hlediska pro uspořádání skladovacích nádrží hořlavin: vliv tepelného záření na meteorologické podmínky
Autor:
Klíčové slovo: hořlaviny
látky hořlavé
zásobníky
požáry
podmínky meteorologické
domino efekt
vzdálenosti
záření tepelné
Anotace: Autoři zkoumají vliv tepelného záření na meteorologické podmínky a uspořádání zásobníků hořlavých kapalin. V současné době jsou oddělovací vzdálenosti mezi nádržemi dány předpisy, aby se zabránilo dominovému efektu požárních nehod. Přestože tepelné záření vede k domino efektu, je sporné, zda je tepelné záření v současných korejských předpisech zohledněno. V této studii jsou zvažovány tři případy - jeden na základě předpisu a dva další související s meteorologickými podmínkami - pro které jsou vypočteny účinky záření a uspořádání nádrží. Pro analýzu nebezpečí a optimalizaci je použit softwarový program a optimalizační algoritmus, konkrétně ALOHA, respektive sekvenční programování nejmenších čtverců. Výsledky ukazují, že současná regulace je vhodná za normálních meteorologických podmínek, ale nemusí zajistit prevenci domino efektu za nejhorších podmínek.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Process Safety Progress
Ročník: 42
Číslo: 4
Rozsah (stránky): 752-762
Rok vydání: 2023
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuImportant safety considerations
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}