Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Fit evaluation of NIOSH approved N95 filtering facepiece respirators with various skin protectants
Další názvová informace: a pilot study
Překlad: Hodnocení vhodnosti filtračních obličejových respirátorů N95 schválených NIOSH s různými prostředky na ochranu pokožky: pilotní studie
Autor: Yermakov, Michael V.
Klíčové slovo: zdravotníci
respirátory filtrační
přilnavost
kůže
ochrana pokožky
Anotace: Rozsáhlá epidemie onemocnění může mít za následek prodloužení doby nošení filtračních obličejových respirátorů N95 schválených Národním institutem pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci zdravotnickým personálem. Prodloužená doba nošení těchto přístrojů však může způsobit vznik různých nepříznivých stavů pokožky obličeje. Bylo hlášeno, že zdravotnický personál používá na obličej "ochranné prostředky na kůži", aby snížil tlak a tření respirátorů. Vzhledem k tomu, že těsně přiléhající respirátory jsou závislé na dobrém utěsnění obličeje, aby chránily uživatele, je důležité pochopit, zda je přiléhání ovlivněno použitím ochranných prostředků na kůži. Této laboratorní pilotní studie se zúčastnilo 10 dobrovolníků, kteří provedli kvantitativní testy přiléhavosti, aby zhodnotili přiléhavost respirátoru při použití prostředků na ochranu kůže. Hodnoceny byly tři modely filtračních obličejových masek N95 a tři prostředky na ochranu kůže.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Ročník: 20
Číslo: 9
Rozsah (stránky): 365-372
Rok vydání: 2023
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuFit evaluation of NIOSH
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}