Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Wie hat sich die Corona-Pandemie auf die Sicherheits- und Gesundheitsschutzkultur ausgewirkt und welche Chancen resultieren daraus?
Další názvová informace:
Překlad: Jak koronavirová pandemie ovlivnila kulturu bezpečnosti a ochrany zdraví a jaké příležitosti z toho plynou?
Autor: Bock,Tobias
Gröner, Harald
Klíčové slovo: BOZP
koronavirus
pandemie
dopady
kultura bezpečnosti
rozhovory
diskuse
Anotace: Jedná se o dialog dvou expertů o tom, jak koronavirová pandemie ovlivnila kulturu BOZP. Oba experti se shodují, že pandemie měla i pozitivní výsledky, a to, že vyvolala úvahy o změnách týkajících se dalšího rozvoje kultury bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Podle jejich názoru zvýšená hygienická opatření, nové formy komunikace, aktivní používání OOPP apod. mohou být prvními kroky, které zahájí cestu pozitivních změn, neboť se vytváří vědomé chování v této oblasti. Lidé jsou připraveni na tuto změnu. Každá krize totiž obsahuje i příležitosti! Nyní je ve společnosti ten správný čas posoudit kulturu bezpečnosti a ochrany zdraví a na tomto základě vyvinout a zavést vhodný postup, který společnost posune k vyššímu stupni vyspělosti na cestě k "vizi nula". Příležitosti vytvořené koronavirovou krizí by měly být proto aktivně využívány.
Jazyk dokumentu: ger
Název zdroje: Sicher ist Sicher
Ročník: 73
Číslo: 5
Rozsah (stránky): s. 220-221
Rok vydání: 2022
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuWie hat sich die Corona-Pandemie
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}