Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Komunikace oborových informací
Další názvová informace:
Překlad:
Autor: Senčík, Josef
Veselá, Kateřina
Dostál, Filip
Měrková, Veronika
Klíčové slovo: BOZP
informace
komunikace
sdílení znalostí
Anotace: Komunikace oborových informací je obtížná a to jak směrem k odborné veřejnosti, tak směrem k veřejnosti laické. Přitom právě druhá skupina má při komunikaci a především pak při vyhledávání a používání potřebných
informací zásadní problém. Tento problém spočívá v nedostatečné znalosti oboru a tedy nedobré schopnosti hledat potřebné informace na správných místech. Z tohoto důvodu je nutné hledat cesty, jak oborové informace co nejlépe komunikovat, jak pomoci při jejich vyhledávání a jak pomoci při jejich správné interpretaci. Jednou z cest, jak tento problém řešit jsou oborové informační portály. Pro oblast bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) existuje například portál BOZPinfo.cz, který provozuje Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i. Tento portál existuje ve stávající podobě již déle než deset let.
Jazyk dokumentu: cze
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuKomunikace oborových informací
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}