Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Review and demonstration of equations applied to models of filtering facepiece respirator particle capture efficiency
Další názvová informace:
Překlad: Přehled a demonstrace rovnic aplikovaných na modely účinnosti zachycování částic filtračními respirátory
Autor:
Klíčové slovo: respirátory filtrační
filtry
účinnost
modely
Anotace: Během probíhající pandemie covid-19 se výrazně zvýšilo používání filtračních obličejových respirátorů (filtering facepiece respirators, FFR) různých typů jak pracovníky, tak veřejností. Toto zvýšené používání rovněž podnítilo nárůst výzkumu vlastností FFRs.
Aspekt vývoje a optimalizace FFR zahrnuje používání matematických modelů, které předpovídají účinnost filtrů na základě různých charakteristik filtrů a zároveň zohledňují řadu sil zachycujících částice. Vyhodnocením současné literatury se nepodařilo najít publikaci, která by poskytovala komplexní hodnocení modelů vyvinutých pro předpověď účinnosti filtrů. Účelem tohoto přehledu proto bylo popsat modely vyvinuté tak, aby zahrnovaly síly spojené s difuzí, zachycováním, impakcí a elektrostatickou přitažlivostí, protože přispívají k účinnosti celého filtru. Přehled literatury byl doplněn obrázky vytvořenými s použitím mnoha diskutovaných modelů, aby bylo možné porovnat různé modely téže síly a také ilustrovat vliv elektrostatických sil na celkovou účinnost filtru.
Jazyk dokumentu: cze
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Ročník: 19
Číslo: 10-11
Rozsah (stránky): 615-628
Rok vydání: 2022
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuReview and demonstration of equations
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}